>

Ik wil me financieel veilig stellen. Hoe doe ik dat ? Antwoord op de vraag van een klant.

Hallo B.,
 
Hartelijk dank voor uw aanmelding.
 
Ik beantwoord eerst uw vragen en zal dan jouw account activeren op mijn site.  Daar kan je een 10-tal artikels lezen bij ‘Cursus’ om veilig te starten met crypto’s.
 
1. Ik wacht al sinds 2008 op het omvallen van de banken.  Ze zijn failliet, maar blijven toch maar verder doen.  Het is moeilijk advies geven, op korte termijn is het onmogelijk te voorspellen wat er staat te gebeuren.  Ik weet wel dat ik zelf kort na de bankencrisis mijn pensioensparen heb opgezegd en het omgezet heb in zilver.  Slechte zaak.  Ik kreeg slechts 2/3 van mijn gespaarde centen en kocht zilver aan €30,-/ounce.  Daarna is zilver gedaald in waarde naar €15,- en staat nu terug op €25,-/ounce. Neem dus niet zomaar advies aan van mij.  Ik ben ook informaticus en geen financieel adviseur maar heb wel affiniteit met de macro-economische aspecten van het financiële wereldspel.  Maar om mijn mening te zeggen: ik ben toch blij dat ik het gedaan heb.  Liever 10 jaar te vroeg dan 1 dag te laat.
 
2. Lees even https://bitcoinhelpdesk.be/vragen/beveilig-uw-vermogen/investeringspiramide.html om een beeld te krijgen van hoe je nu best jouw vermogen beveiligt.  Ik volg daarbij vnl de adviezen van MacroTrends, een voortreffelijk en wakker beleggingsblad.  Ik blijf wel weg van aandelen, allicht omdat mijn winsten uit crypto’s vele malen hoger zijn dan wat kan verkregen worden uit aandelen.  Brecht Arnaert (hoofdredacteur MacroTrends) vergelijkt nu beleggen op de beurs met op handen en knieën zoeken naar koperen muntjes vlak voor een rijdende pletwals.  Je moet dus echt weten wat je daar zoekt, in deze gigantische casino.
 
Brecht Arnaert adviseert om 40% van jouw vermogen in fysiek goud te beleggen.  In kleine, vlot verhandelbare muntjes.  Voor het grootste deel op factuur.  Goud is de veerman die je van het ene naar andere monetaire systeem brengt.  Centrale banken stapelen goud in hun kluizen.  Dat is dus de manier om waarde of koopkracht veilig te stellen.  Goud heeft nu geen enkel risico meer.  Maar… goud is een grote markt.  De zilvermarkt daarentegen is piepklein.  Alles wordt gemanipuleerd door de derivatenhandel en daardoor staat het hele systeem nu op ontploffen.  Voor elke zilveren en gouden munt zijn er honderden mensen die denken die munt te bezitten, doch ze bezitten alleen een papier.  Fysieke leveringen van alle zilveren en gouden munten zijn daardoor onmogelijk geworden.  Zelf kies er voor om mijn basis van 40% volledig in zilver te steken.  Mijn vermogen is niet zo groot, dus neem ik een risico (zilver heeft meer risico dan goud) want zilver zal veel harder stijgen in waarde dan goud.  Nu krijg je nog 80 ounces zilver voor 1 ounce goud.  We komen van 120.  Die verhouding zal meer dan waarschijnlijk verder dalen.  Eigenlijk zou zilver en goud 1 op 1 moeten geruild kunnen worden.  Er is veel minder zilver dan goud en zilver wordt dan nog als grondstof gebruikt bij de productie van zonnepanelen, computers, TV’s, gsm’s enz.  Misschien dat ik ooit wat zilver zal ruilen voor goud als de verhouding nog een stuk kleiner is geworden.
 
Boven de laag van 40% in fysiek goud legt MacroTrends 30% vast in cash.  Zowel chartaal (in papiervorm) als giraal (op de bank).  Het deel op papier dient om een periode van chaos te kunnen overbruggen indien het systeem implodeert en de banken sluiten.  Het enige wat we nu kennen is papiergeld om goederen en diensten te ruilen.  Voor crypto’s is er nu nog geen noodzaak.  Het andere deel staat op rekening bij de bank.  Als banken sluiten ben je een fortuin waard met jouw edelmetaal.  Dan maal je niet meer om jouw verlies van centen op de bank.  Blijven banken overeind dan kan je met dat geld in een periode van deflatie (geldcreatie stopt of intrestvoeten stijgen) alles kopen aan soldenprijzen.  Onroerend goed, aandelen maar ook zilver, goud en crypto’s zouden dan flink kunnen dalen in prijs.  Met geld op de bank koop je dan lekker bij.  In de laag cash noteert MacroTrends vooral Euro maar ook dollar, Noorse Kronen en Zwitserse Franken, evenals een klein % Bitcoin en Monero.
 
Mijn positie in crypto’s is veel groter, maar dat komt omdat het allemaal winst is.  Door de strategie te volgen (kopen bij daling, verkopen bij stijging - voor veel mensen moeilijker dan je denkt) is mijn positie in crypto’s vrij groot geworden.  Mijn basis is dus fysiek zilver, dan crypto’s, dan goud en dan pas cash.  Ik zou meer cash moeten voorzien maar heb een hekel om geld op de bank te laten staan. Tja…
 
3. Koop zo veel mogelijk zilver en goud voor zo weinig mogelijk geld.  Alle 3 de leveranciers die je noemt zijn ok.  In elke grootstad vind je wel een officiële leverancier, bij mijn weten allemaal betrouwbaar.  Vanaf + €100.000,- in goud kan je idd uitkijken om het gealloceerd op naam te laten opslaan in een kluis buiten de EU, niet bij een bank.  Lees daarvoor in de Monetaire Matrix (in bijlage) waar je dat best kan doen.  Hou toch ook rekening dat elke derde partij een risico inhoudt.  In tijden van chaos zal je echt niet aan jouw bezit komen als het bij een derde partij zit.
 
4. Ik koop uitsluitend munten.  Hoe kleiner de coupure, hoe makkelijker verhandelbaar.  In tijden van chaos ga je niet met een gouden Krugerrand op straat gaan lopen.  Dan word je de kop ingeslagen.  Zoals gezegd, koop zo veel mogelijk goud en zilver voor de laagste prijs.  Het prentje op de munt maakt niet uit.  Het is de hoeveelheid goud en zilver dat telt.  Bekende munten hebben wel het voordeel van een goede herkenbaarheid.  Koop geen zilver baren, daar betaal je 21% BTW op, tenzij je het laat opslaan in een depot buiten de douane.  En dat willen we niet.  Mijn advies nummer 1: alles (of toch zo veel mogelijk) in eigen bezit !
 
5. De overheid heeft in het verleden (jaren ’30) idd het bezit van goud verboden.  De kans dat dat opnieuw gebeurt is echter klein.  Wat wel kan en zelfs zeer aannemelijk is, is dat bij verkoop je zwaar zal belast worden.  Het moet officieel en is dus geregistreerd (controle overheid en banken).  Maar ook al betaal je bvb 50% belasting zal je dat met plezier doen als jouw goud met 300% gestegen is in waarde.  Ook hier zie ik een voordeel met zilver.  Zilver is een grondstof en wordt verwerkt in producten.  De kans dat zilver zwaar belast zal worden is daardoor veel kleiner.
 
Zo, hiermee hoop ik een antwoord gegeven te hebben op jouw eerste vragen.
 
Stel dus voor jezelf een investeringspiramide op met het oog op de beveiliging van jouw vermogen.  Edelmetaal is daarin het meest belangrijk.  Dan cash.  Daarna komen pas de crypto’s aan de beurt.  Het is risicovol maar het heeft ook een bijzonder groot potentieel.  Wat bewezen is.  Bekijk ook dit animatiefilmpje eens om een voorbeeld te zien van zo’n investeringspiramide.
 
Succes B.  Heb je verdere vragen ?  Ik probeer naar Godsvrucht en vermogen jou zo goed mogelijk te helpen.
 
Geert

Video


Lees ook