>

Wat ik zou doen mocht ik €100.000,- staan hebben op de bank ?

Mijn stelling (op basis van onderzoek en vele bronnen) is om nu zo veel mogelijk waarde in eigen bezit aan te houden.  Er komt een financiële reset.  Alle geld waar nu een derde-partij-risico aan verbonden is draagt het grootste risico op waardeverlies.  Ik volg grotendeels de aanbevelingen van MacroTrends.  Die heeft een investeringspiramide als volgt:

 

40% in edelmetaal waarvan 80% in fysiek goud en 20% in fysiek zilver

30% in cash: zowel chartaal (papier) als giraal (op rekening) waarvan 60% in euro, 20% in US dollar, 10% in CHF en NOK en 10% in Bitcoin en Monero

20% in private equity of niet beurs-genoteerde aandelen

10% in publieke aandelen of beurs-genoteerde aandelen

 

Jouw investeringsgeld is daarbij dus grotendeels in eigen bezit.  Het edelmetaal brengt jouw vermogen bij een crash, reset of hyperinflatie over naar een volgend financieel systeem.  Deze piramide is stevig onderbouwd en zal jouw koopkracht zeker beveiligen.  Toch maak ik van deze piramide mijn eigen versie:

 

Ik investeer ook 40% van mijn investeringskapitaal in edelmetaal, maar opteer eerder voor 80% zilver en slechts 20% goud.  Dat doe ik omdat mijn vermogen niet zo heel groot is en ik iets meer risico wil nemen.  Zilver is tov goud sterk ondergewaardeerd.  Tot voor kort kreeg je voor 1 ounce goud 120 ounces zilver.  Intussen is dat al gedaald naar ongeveer 70 ounces zilver door 1 ounce goud.  Zilver stijgt sneller in waarde dan goud maar is speculatiever.  Centrale banken houden goud aan als reserve, goud is als monetaire verzekering belangrijker dan zilver.  Maar de zilvermarkt is zeer klein en zilver wordt verbruikt in tal van elektronische producten (gsm’s, tv’s, zonnepanelen,…).  Het opwaarts potentieel voor zilver is erg groot en het risico op waardevermindering (ondanks de manipulatie van de zilverprijs) is erg klein.

 

Naast edelmetaal, wat klassiek waarde en koopkracht behoudt door de tijd, investeer ik 30% in crypto’s.  Dat is veel voor zulk een risicovolle asset in een hevige volatiele markt.  Maar het potentieel is dan ook enorm.  Bitcoin bestaat nog maar 11 jaar en bevestigt steeds opnieuw het digitale goud te zijn.  Ik volg daarbij strikt een strategie dat mijn risico beperkt en mijn winst optimaliseert.  Die strategie werkt als je overtuigd bent dat Bitcoin niet dood gaat en door de tijd steeds sterker wordt.  Dat heeft het tot hiertoe bewezen.  Ik koop dus telkens bij als de waarde van mijn crypto-portefeuille (stevig) daalt onder mijn investeringskost en verkoop ook telkens de meerwaarde en zet die winst meestal om in fysieke kleine gouden munten.  Ik heb mijn laatste gouden munten (vroegere winst) verkocht toen Bitcoin onder de €3.000,- ging om mijn crypto-portefeuille te vergroten.  Ik kan je verzekeren dat op dat moment niemand nog zin had om Bitcoin te kopen (bitcoin daalde van €16.000,- naar €3.000,-).  Daarnaast volg ik uiteraard deze crypto-markt op de voet en pas mijn portefeuille aan volgens de inside informatie die ik zo verkrijg.  Deze info deel ik met mijn klanten zodat ook zij hun risico beperken en optimaal kunnen streven naar winst (of koopkrachtbehoud).

 

De basis van mijn investeringspiramide is dus eigenlijk 40% fysiek zilver gevolgd door 30% crypto’s.  20% gaat vervolgens naar fysiek goud in kleine munten die vlot verhandelbaar zijn.  Dan rest nog 10% cash dat ik hoofdzakelijk chartaal of in papier aanhoud.  Ik hou slechts op de bank wat minimaal nodig is om te functioneren als persoon en als bedrijf.  Cash aanhouden op papier is belangrijk in geval dat de banken sluiten en de pin-automaten leeg zijn.  We hebben momenteel nog geen ander betaalmiddel dat alom in gebruik is.  Dus cash kan ons helpen een periode van chaos te overbruggen (terwijl zilver en goud door het dak zullen gaan).

 

Zo… hiermee heb je dus al hoe ik de verdeling zie.  Wachten om in te stappen, in edelmetaal en crypto’s, heeft geen zin.  Volgens mij moet je instappen met een beperkt bedrag.  Stel dat je mijn strategie wilt volgen en dat je 10% van jouw kapitaal (bvb €100.000) in crypto’s wilt gaan beleggen.  Dan wil je uiteindelijk met €10.000,- in crypto’s zitten.  Dan zou ik starten door geleidelijk aan tot €7.000,- in crypto’s te investeren.  Je start met een paar duizend euro’s in Bitcoin, Ethereum en Litecoin.  Dat is een gezond fundament.  Terwijl je leert hoe dit werkt breid je stelselmatig jouw portefeuille uit en je voegt interessante alt-coins toe.  Ben je na enkele weken rond de €7.000,- geïnvesteerd en ken je hoe het werkt, dan koop je bij als de waarde van jouw portefeuille zakt onder jouw investeringskost.  Zo probeer je tot €10.000,- in crypto’s geïnvesteerd te zijn.  Stijgt de waarde al sterk ?  Dan verkoop je de meerwaarde vanaf €10.000,-  en zet je dit aan de kant of je koopt er gouden munten mee.  Ik help jou om jouw portefeuille in de eerste weken en maanden zo op te bouwen.

 

Wanneer je inlogt op https://www.bitcoinhelpdesk.be/login.html kan je al de eerste lessen volgen om te starten met crypto’s.  Deze cursus wordt geleidelijk aan verder uitgeschreven.  Heb je mijn hulp nodig, dan kan ik via Teamviewer met jou praten en meekijken op jouw scherm.  Koos je voor de optie 'Basis' dan kan je 4 keer een uur on-line support boeken.  Daarmee ben je goed geïnstalleerd en op weg gezet.  Vervolgens assisteer ik jou gedurende een jaar via e-mail.  Koos je voor 'Progfressief' of '20% van uw winst' dan krijg je een vol jaar lang onbeperkte support.  Heb je graag nu al eens ’samen te zitten’ ?  Dan leggen we een afspraak vast en bellen we via Teamviewer, whatsapp of gewoon per telefoon om de eerste stappen te zetten.

 

Geert

Video

Was dit artikel behulpzaam?

Lees ook