>

2 banken failliet. Is dit het begin ?

25 april 2022

Beste mensen,
 
De eerste 2 banken die de boeken toe doen zijn een feit.  Een Belgische en een Nederlandse.  Ik val in herhaling als ik zeg dat zo goed als alle banken op de Intensive Care afdeling liggen, wachtend tot de stekker er wordt uitgehaald.  Sinds 2008.  Banken zijn allemaal met elkaar verweven.  Als een systeembank de boeken toe doet, sleurt het een hoop andere commerciële banken met zich mee.  Daarom dat abonnees van Macrotrends (een wakker beleggingsblad) keer op keer de aandacht vestigt op hun investeringspiramide.  Die piramide is nu zo opgesteld dat ze jouw vermogen zo goed mogelijk probeert te beveiligen, rekening houdend met de mogelijke scenario’s die zich kunnen ontvouwen.  Nu is het geen tijd meer om te beleggen of te speculeren, maar een tijd om je te beveiligen.  MT drukt het soms erg plastisch uit: “Wie nu belegt op de beurs zoekt op handen en knieën naar koperen muntjes, vlak voor een rijdende pletwals”.   Het ziet er naar uit dat iedereen geld (lees koopkracht) zal verliezen.  Maar wie zich beveiligt, komt beter uit de crisis dan de buurman die niets ondernomen heeft.
 
Vandaar de titel “Met de voeten op de grond” van mijn lezing die ik maandag a.s. 2/05 geef in Sleidinge.  De lezing is volzet, maar een video-opname kan bekomen worden bij Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. die voor €10,- de opname zal toesturen.  Focus van deze lezing gaat over hoe we ons nu praktisch het best kunnen beveiligen.  Met een officieel inflatiecijfer van 7,5% in de EU en zelfs 12% in de lage landen stevenen we regelrecht af op hyperinflatie.  Onze spaarcenten in Euro zijn we gewoonweg kwijt wanneer onze bank de boeken dicht doet.  Reken maar niet te veel op het deposito-garantiestelsel.  Door 1 bank te redden is het geld op.  Trouwens, zo goed als alle landen zitten diep in de schulden.  Van waar zouden ze het geld blijven halen om gedupeerden te vergoeden ?  De wet stelt zelfs dat bij onvermogen van een bank niet de belastingbetaler (bail-out) moet opdraaien voor het verlies, maar de aandeelhouders en de spaarders (bail-in).  De bank zou moeten afficheren dat het geld dat u bij hen deponeert van hen is en niet meer van u.  U heeft alleen een trekkingsrecht, zo lang alles goed gaat.  En gaat de bank niet overkop, dan bent u aan dit tempo binnen 10 jaar al uw koopkracht kwijt door de steeds toenemende inflatie.
 
Betekent dit dat je geen geld meer bij de bank moet aanhouden ?  Nee, natuurlijk niet.  Na fysiek goud en zilver in eigen bezit, is cash van belang.  Ook bij een inflatie van meer dan 10% is het verstandig om een portie cash aan te houden.  Dit kan trouwens ook in dollar in crypto-vorm in eigen bezit, dus zonder bank of derde partij.  Centrale banken gaan stoppen met dat eindeloze geld printen en gaan de rente beetje bij beetje verhogen. Powell bevestigde dat de Fed vanaf komende maand daadwerkelijk de rente drie keer met 0,5% gaat verhogen én gaat starten met Quantitative Tightening.  Dat moeten ze doen om de inflatie wat in te dijken maar vergis u niet: om de inflatie in te dijken moet de rente opgetrokken worden naar het inflatie% + 1%.  De rente zou dus naar 7,5 + 1 = 8,5% moeten of zelfs van 12 + 1 = 13%.  Een onmogelijke zaak.  Het zou de wereldeconomie meteen in een enorme depressie storten.  Het verhogen van de rente veroorzaakt schokgolven.  Zo goed als alle geld in de wereld is schuld.  Schuld dat moet afbetaald worden met rente.  Bij gebrek aan liquiditeit moeten assets (aandelen, onroerend goed, goud, Bitcoin,…) verkocht worden om die schulden afbetaald te krijgen.  Daardoor gaan prijzen dalen.  Wie cash heeft, koopt deze assets terug in de solden.
 
Het is dus zaak om voorbereid te zijn op verschillende scenario’s die zich kunnen ontvouwen.  In mijn lezing ga ik dieper in op wat we momenteel zeker weten en hoe we ons tegen mogelijke scenario's kunnen beveiligen.  In mijn eigen persoonlijke investeringspiramide maakt Bitcoin of crypto’s een belangrijk deel uit.  Dat komt omdat mijn geloof dat Bitcoin erg belangrijk zal worden steeds weer door de werkelijkheid bevestigt wordt.  Mijn persoonlijke assets om vermogen te beveiligen zijn in hoofdzaak Bitcoin en fysiek zilver.  Als ik nu naar een winkel ga waar ik altijd met cash betaal vraag ik of ik met Bitcoin mag betalen.  Na een stamele ’Nee, dat denk ik niet...’ met glimlach geef ik dan een envelop af waar een sticker op kleeft: “Deze envelop bevat €10,- aan Bitcoin”.  Met daarin de private key van een wallet waar €10,- aan Bitcoin in zit en de melding dat ik support geef indien nodig en een workshop aanbied om te leren werken met Bitcoin.  Hier en daar krijg ik toch een positieve reactie.  Veel mensen hebben al gehoord over Bitcoin maar het blijft vaak ongekend en dus onbemind.
 
Luister eens naar de pod-cast van Bix Weir in gesprek met David van X22 Report.  Bix gelooft dat The Good Guys hun plan om The Bad Guys te verslaan op schema zit.  Toen Trump president was zou hij plannen gesmeed hebben met Poetin (Rusland) en Xi (China) om de elite (kortweg The Rothchilds) omver te werpen.  Trump heeft zijn deel gedaan en heeft heel wat vuile was van The Deep State aan het licht gebracht.  Poetin zou de Centrale Bank van Rusland genationaliseerd hebben en zich losmaken van de hegemonie van de dollar.  Daar is hij tot dusver in geslaagd.  Nu zou Xi ook zijn deel van het plan moeten uitvoeren (geen idee wat dat zou zijn) om de elite van de troon te stoten.  Volgens Bix komt er een plotse crash, à la 2008, van het financiële systeem waardoor het gehele systeem eindigt.  Geen redding deze keer en geen geleidelijke overgang naar een nieuw systeem waar de elite terug heer en meester over zouden zijn.  Volgens Bix zijn fysiek zilver en crypto's de monetaire assets van de toekomst.  De 1 miljoen Bitcoin die nog in de zak zitten van de nog steeds onbekende Satoshi Nakamoto (pseudoniem ontwerper Bitcoin) zou volgens de gegevens van de sociale zekerheid aangewend worden om het nieuwe financiële systeem uit te rollen en iedereen te voorzien van wat Bitcoin.
 
Het blijft afwachten hoe de realiteit zich zal ontwikkelen.  In ieder geval houden we een goed deel van ons vermogen aan buiten het (corrupte) huidige systeem en leren we omgaan met de nieuwste vorm van geld wat ook nog eens het meest gezonde geldsysteem blijkt te zijn: Bitcoin.  Wie zich (verder) wil verdiepen in het werken met Bitcoin en crypto’s kan zich nog aanmelden voor de workshop “Zelf crypto’s beheren" op zondag 15 mei a.s.  Er zijn nog een 10-tal plaatsen beschikbaar.  Ik heb 2 goede vrienden en ex-collega’s van bij mijn laatste opdracht als freelance informaticus bij Stad Gent gevraagd om mij te assisteren en een deel van de presentatie te geven.  David gaat het accent leggen op verschillende vormen van fraude en oplichting en hoe je je best daartegen kunt beveiligen.  Kenneth neemt dan de uitleg rond blockchain en het werken met crypto’s voor zijn rekening en demonstreert hoe je transacties uitvoert.  Ikzelf zal het Lightning Network van Bitcoin belichten en demonstreren hoe je bliksemsnel en (bijna) kosteloos kleine bedragen kan overboeken.  In de namiddag gaat iedereen zelf aan de slag en oefent wat hij wil leren, met onze assistentie.
 
De workshop gaat door in https://www.kloosterstraat40.be (overnachting is mogelijk) van 9u30 tot 17u.  Ontvangst met koffie vanaf 9u.
 
Deelname in de kosten, broodjesmaaltijd, koffie, thee, water en versnaperingen inclusief:
- Niet klanten: €120,-
- Klanten: €70,-
- Klanten die deze workshop al eerder hebben gevolgd: €50,-
 
De deelnamekost kan betaald worden in crypto’s.  Is meteen een goede oefening.
 
Aanmelden kan door een e-mail terug te sturen.
 
Met genegen groeten,
 
Geert
 
 

 

 
Bix Weir – The Good Guys Are Using The Bad Guys To Destroy Their Economic System https://x22report.com/aiovg_videos/bix-weir-the-good-guys-are-using-the-bad-guys-to-destroy-their-economic-system/
 
IF THE SYSTEM IS CRASHING WHY DONT I SEE IT WHERE I LIVE  https://youtu.be/GxWDWSVvmS8
 
Amsterdam Trade Bank failliet verklaard, 23.000 spaarders gedupeerd | RTL Nieuws https://www.rtlnieuws.nl/economie/beurs/artikel/5303784/amsterdam-trade-bank-failliet-verklaard-dnb
 
 
Bankrekening van honderden Belgen bij online bank plotseling afgesloten: “Mogelijk 25.000 euro kwijt” https://www.hln.be/economie/bankrekening-van-honderden-belgen-bij-online-bank-plotseling-afgesloten-mogelijk-25-000-euro-kwijt~a01e1bcb/
 
Gregory Mannarino: Crisis Economics, Prepare for the Worst https://youtu.be/sPXXdkhESns
 
ECB trapt mogelijk eerder op de rem.. | Madelon Praat https://youtu.be/g3xEuLYYjm0
 
WW3 zal geen grondoorlog zijn, maar zal op de valutamarkten uitgevochten worden – Consul-fund  http://consul-fund.be/ww3-zal-geen-grondoorlog-zijn-maar-zal-op-de-valutamarkten-uitgevochten-worden/
 
 
Envelop €10,- BTC.png