>

Welke wallet zal ik gebruiken ?

Een wallet laat jou toe Bitcoin te ontvangen, te bewaren en te versturen.  Een wallet bevat de private key die jouw Bitcoin beveiligt.  Eigenlijk is het de private key die bewaard en beveiligd wordt.  Een wallet kan een applicatie, web-site of een toestel zijn dat jouw private keys beheert.

De meest voorkomende types wallet:

Hardware wallet

Allicht de meest veilige manier om private keys te beveiligen.  Bitcoin beveiligen door een hardware wallet noemt men ook "Cold storage".  Voorbeelden zijn Ledger & Trezor.

Software wallet

Een applicatie op een Windows, Apple of Linux computer.  Elke munt heeft wel een wallet maar er bestaan ook wallets die meerdere munten kunnen beheren. Exodus is een software wallet die vele verschillende crypto's kan beheren.  Een software wallet biedt meer functionaliteit en is makkelijk in gebruik maar is minder veilig dan een hardware wallet.

Web wallet

Een web-site die jouw munten kan beheren.  Met jouw private key heb je zo overal toegang tot jouw munten.  Dit is de minst veilige maar makkelijkste manier om munten te beheren.

Mobile wallet

Een app op een smartphone die één of meerdere crypto-munten bevat.  Niet erg veilig, maar makkelijk voor regelmatige betalingen.

Was dit artikel behulpzaam?

Lees ook