>

Antwoord op de vragen van een nieuwe klant

 

Beste H.,

 

Ik verwelkom je graag als klant.

 

Als je komt, breng je gewoon jouw laptop mee.  Deze voldoet als het Windows OS een 64-bit versie is.  Dat zullen we checken.

 

Een hardware wallet zie ik als een spaarrekening, daar zetten we het grootste bedrag in crypto’s op.  We zullen echter starten met een software wallet die makkelijker is in gebruik en gebruiken die als zichtrekening.  Daar gaan we dan de meeste transacties mee doen, maar laten er geen grote bedragen op staan.

 

De hardware wallet kan je kopen bij https://www.coolblue.nl/zoeken/merk:ledger?query=Ledger maar ik kan die ook voor jou kopen als je wilt en dan samen met jou installeren.  Maar dat kan nog even wachten, we zullen eerst starten met een software wallet.

 

Een 2de harddisk is niet nodig, het verhoogt alleen de complexiteit.  Jouw private keys (=pin-code bij de bank) staan op papier.  Dat is het belangrijkste.  Alles van computers mag kapot gaan of gestolen worden, als je de private keys op papier hebt (veilig bewaren op 2 of meer plaatsen) kan je alles terug herstellen.

 

Het percentage van jouw vermogen dat je in crypto’s wilt steken ?

 

De investeringspiramide van een vooraanstaand belegginsblad dat ik volg, is als volgt:

 

40% in fysiek edelmetaal waarvan 80% in gouden munten en 20% in zilveren munten

30% in cash waarvan 60% in Euro zowel chartaal (papier) als giraal (op rekening), 20% in US dollar, 10% in Noorse kronen en Zwitserse Franken en 10% in Bitcoin en Monero (dat is idd 3%)

20% in private niet-beursgenoteerde aandelen (waarderen niet af zoals beursgenoteerde aandelen bij een crash)

10% in publieke beursgenoteerde aandelen, maar zeer selectief

 

Ik heb deze piramide gewijzigd naar mijn eigen concept:

 

40% in zilveren munten: gaat volgens mijn bronnen naar fenomenale hoogtes (naar zilvernormen)

30% in crypto’s: maar dat is mijn business en ik volg daarbij mijn strategie (ik heb, toen Bitcoin aan €3.000,- stond mijn laatste gouden munten (vroegere winst) verkocht om Bitcoin bij te kopen, met angstzweet op mijn rug !)

20% in goud: de ultieme beveiliging

10% in cash: om een periode van chaos te overleven en om toe te kunnen slaan bij koopjes, bij hoge deflatie gaan ALLE prijzen eerst scherp naar beneden (ook zilver, goud en Bitcoin) om daarna, wanneer het omslaat naar (hyper)inflatie terug omhoog te schieten.  Het is best mogelijk dat er een tijdlang geen prijzen kenbaar zullen zijn en dat je niet meer zal kunnen handelen.  Dan is het wachten tot de storm overwaait, waarna je blij zal zijn je gepositioneerd te hebben voor de storm !

 

Wanneer heb je jouw eerste crypto’s ?  Ik kan nu al, mocht je dat willen, een portefeuille maken voor jou en er crypto’s op zetten.  Maar dan zou je mij moeten betalen voor die crypto’s.  En ik doe geen transacties via de banken voor klanten.  Ik ben informaticus, ik assisteer klanten met de technische zaken maar kan en wil geen geld van klanten beheren.  Volgen we het proces, dan moet je je eerst registreren bij een exchange.  Dat duurt enkele dagen.  Hieronder lees je een uittreksel van mijn on-line cursus ivm de registratie.

 

Ik stel voor dat je je nu al aanmeldt als klant op https://www.bitcoinhelpdesk.be/abonnementen.html en dat je opteert voor de formule ’Progressief’.  Volg dan de instructies in de cursus om de registratie rond te krijgen.  Doen we dit samen, dan moeten we 2 keer samen komen omdat de goedkeuring bij de exchange een paar dagen duurt.  Eenmaal geregistreerd, kunnen we crypto’s kopen.

 

Jouw kosten beperken zich tot het Bitcoin Helpdesk abonnement: €365,- (incl. BTW) waarvoor ik jou gedurende een jaar onbeperkt assisteer.  We bespreken de vergoeding in onderling overleg die je enkel betaalt als je effectief winst maakt.

 

Past dinsdag (datum) om bij mij langs te komen ?  Dan doen we het nodige om van start te gaan.  Mijn doelstelling is om klanten zo autonoom mogelijk te maken zodat ze zelf hun crypto’s kunnen beheren, maar desgewenst neem ik toch alle technische handelingen voor mijn rekening.

 

Met dank voor uw vertrouwen in iemand die u nog niet kent !

 

Geert

 

 

 Exchanges waar ik graag mee werk zijn:

-   Bitcoin meester   

-   Litebit.eu   

-   BTC Direct

Het maakt op zich niet uit welke exchange u gebruikt.  Je dient je wel te registreren.  Exchanges zijn wettelijk gehouden om hun klanten te kennen.  Om volledig geregistreerd te zijn heb je o.a. het volgende nodig:

- een foto van jouw identiteitskaart voorzijde

- een foto van jouw identiteitskaart keerzijde

- een bewijs van domicilie: vb nutsfactuur (niet ouder dan 3 maand) water, elektriciteit, internet of bankafschrift

- uw mobiel telefoonnummer waarop je een nummer per sms ontvangt dat je dan ingeeft

- uw bankrekeningnummer

Eenmaal geregistreerd kan je geld overmaken.  Daarmee zet je geld klaar om crypto's te kopen.  Met Bancontact of Ideal gaat dat onmiddellijk maar daar zijn wat kosten aan verbonden.  Met een overschrijving is het zo goed als gratis maar moet je een werkdag wachten vooraleer het op jouw account staat.

Registreer je dus nu bij een exchange en zet al een initiëel bedrag over naar jouw account.  Zo ben je klaar om jouw eerste crypto aankoop te doen.

 

 

__________________________________________

Dag Geert,

Ik ben nog steeds geïnteresseerd, maar herstellende van een stevige verkoudheid.
Hoe meer ik er over lees, hoe meer vraagtekens zich stellen.

Ik wens met je in zee te gaan, en naar je toe te komen.
Maar wat breng ik mee?
Mijn laptop is een Microsoft met een Norton antivirus. Voldoet dat?
Ik neem aan dat ik een hardware wallet nodig heb. Hoe bekom ik die?
Heb ik een tweede harddisk nodig? Hoe wordt die aangesloten, en hoe bekom ik die?
Hoeveel percent van ons vermogen plaats ik best in crypto's? 3 %?
Wanneer ik naar je toe kom, hoeveel later heb ik dan mijn crypto's?
Wat zullen mijn kosten ongeveer zijn vooraleer ik crypto"s kan aankopen?
Waarschijnlijk vergeet ik nog wel wat.

Met vriendelijke groet,
H.

Lees ook