>

De prins van Filettino

11 april 2018

Wat een zalig boek: De prins van Filettino. Gebaseerd op waar gebeurde feiten. Toen dat tot me doordrong en ik de filmpjes zag van auteur Geert Kimpen met burgemeester Luca van Filettino sprongen de tranen me in de ogen. Er zijn nog mensen die “basta” zeggen. Basta tegen het geldsysteem, tegen Europa met zijn schuldencrisis waar iedereen voor moet opdraaien. Waar iedereen als in en slavenplantage gedwongen wordt een onmogelijk af te lossen schuld te blijven betalen. Tot je er bij neervalt. Een dorp dat besluit onafhankelijk te worden en zijn eigen lokale munt uitgeeft. Een burgemeester die zijn mensen terug hoop geeft, de handen uit de mouwen steekt en ieders talent tot volle wasdom doet heropleven. Man, man… wat een verhaal !

Geert Kimpen vertelt in een fictief verhaal de keiharde werkelijkheid. De lezer leert moeiteloos hoe dit complexe onderwerp over geld, crisis en schuld ons alledaagse leven bepaalt. En door het verhaal in romanvorm te schrijven krijg je er als toemaatje nog een hoop wijsheid bij door de verschillen in het man en vrouw zijn extra in de verf te zetten, waardoor het boek zich laat lezen als een trein. TINA zegt u ? There Is No Alternative ? Jawel, dat bewijst die Italiaanse burgemeester. We moeten meer van dit soort mensen hebben. Mensen die opstaan. Die basta zeggen. Die ons wakker schudden. En die zijn er ! Steeds meer. Maak gebruik van complementaire muntsystemen, sluit je aan in een netwerk van mensen die elkaar helpen met hun talent. Beperk het gebruik van de euro. Beperk het gebruik van uw bank !

De geo-politieke situatie in de wereld verergert met de dag. Het was te verwachten. Amerika, en in zijn kielzog Europa, verliest terrein op zijn werelddominantie. De petrodollar valt. Gaat Amerika China een pak voor zijn broek geven zoals in Irak en Libië omdat het geen dollars meer wil betalen voor olie ? Gaat het Westen Rusland blijven treiteren met beschuldigingen om toch maar een militair conflict te kunnen starten ? Ik begin me bijna te schamen dat ik tot “het vrije Westen” behoor. Tja, een kat in het nauw maakt rare sprongen. Maar we weten al waar het naartoe zal leiden, zoals het plaatje hieronder “What can a financial crisis lead to?” zo mooi weergeeft...

Als kind leerde ik al van een oude bemiddelde dame dat goud in tijden van oorlog ontzettend in waarde steeg. Eigenlijk blijft goud gewoon altijd zijn zelfde koopkracht houden, het is het dagelijkse geld dat aan koopkracht inboet. Maar hoe liggen de kaarten er nu voor ? Zet de crash zich door of komt er alsnog een herstel ? Brecht Arnaert (MacroTrends) heeft redenen, schrijft hij, om aan te nemen dat dit nog niet dé crash is. Dat het feestje nog kan doorgaan en de Down Jones nog van 23.500 naar 50.000 door kan schieten. Persoonlijk heb ik het moeilijk mij achter dit idee te scharen. Maar ik moet toegeven dat ik alles altijd sneller zie evolueren dan in werkelijkheid. Het duurt altijd langer dan ik denk. Als Brecht gelijk krijgt is het goed dat we onze portefeuille van crypto’s gewoon aanhouden. Dan krijg ik ook weer gelijk dat op de lange termijn die crypto’s altijd blijven stijgen in waarde. Maar die hevige correcties tot wel +70% moet je er dan wel bijnemen. Regelmatig winst nemen - als er winst is - is de boodschap. Goed bezig, zeg ik dan !

Dat Bitcoin en de alt-coins nog niet ten dode zijn opgeschreven is inmiddels wel duidelijk. En dat de blockchain-technologie de financiële wereld zal domineren na de komende reset is voor mij ook al duidelijk.
Tot slot, auteur en vriend Ad Broere heeft me gevraagd mijn persoonlijke visie op de toekomst van geld, banken, economie en daarmee samenhangend de samenleving te willen samenvatten. Als klant of lezer van mijn mails vind je dit in avant-première hier in bijlage. Hij wil dit, samen met 10 andere visies, publiceren in zijn komende boek welke hij in september klaar hoopt te hebben. Wat een eer, om vermeld te mogen worden in een boek van een auteur die ik leren waarderen heb om zijn ethiek, integriteit, oprechtheid en verlangen naar een rechtvaardige menselijke economie !

Met genegen groet,

Geert