>

Bitcoin-winkel versus Bitcoin-helpdesk

15 december 2018

Beste mensen,

 

In Antwerpen is de eerste “Bitcoin-winkel” geopend. Dank aan klant Jan die me dit artikel (zie onderaan) doorstuurde. Het gaat om https://www.cryptohuis.net/ die hiermee een vergelijkbare dienst aanbiedt als Nimva.

 

Uniek ! Het grote verschil tussen Cryptohuis en Nimva is dat Cryptohuis aan day-traden doet. Of het dagelijks aan- en verkopen van crypto’s om winst te proberen maken. Dat doet Nimva niet. Om te traden staat jouw geld on-line op een exchange, bij Binance in het geval van Cryptohuis. Binance werkt dan ook nog eens met Tether, die eigenlijk de euro’s of dollars zijn van klanten waar mee gehandeld kan worden. Nu weten we dat er exchanges zijn die veel meer Tether hebben dan dollars, wat niet zou mogen want voor elke dollar die een klant deponeert, komt er 1 Tether op zijn account. Door meer Tether (uit het niets) te creëren kan je meer crypto’s verhandelen zonder werkelijke crypto’s te hoeven bezitten. Derivaten dus. Tether situeert zich in het lijstje van malafide coins zoals EOS. Ik en de klanten van Nimva zetten de crypto’s altijd off-line, op een disk of op een hardware wallet. Natuurlijk zal ik bij winst (ter waarde van een gouden munt bvb) ook wat verkopen en bij daling van de waarde eventueel bijkopen, maar daar gaat meer tijd over dan een dag. Nimva is een Bitcoin Helpdesk. Nimva helpt zijn klanten bij het opzetten van een veilige infrastructuur en het zelf beheren van crypto’s dmv training & coaching.

 

We leven in een financieel erg onzekere tijd. Deutsche Bank staat op de rand van het faillissement. Er zijn geruchten dat Commerzbank - ook al een falende bank - en Deutsche Bank zouden samengevoegd worden. Allicht zijn het ultieme pogingen om te redden wat er te redden valt. Als Deutsche Bank failliet gaat, vallen er tientallen andere banken mee om. Exchanges gaan dan ook dicht, omdat ze sterk verbonden zijn aan die banken. Bix Weir schreeuwt het al een tijdje in alle toonaarden: "keep your assets in your own possession, or you will lose them !" Dus, nu is het zaak om goud, zilver, crypto’s, cash (en voedsel en water) in eigen bezit te hebben. Schakel elke derde-partij-risico uit. Het plan van “the good guys” was om de hoeveelheid geld (d.m.v. derivaten) zo groot te maken dat het gehele systeem implodeert en zichzelf vernietigt. In 2008 was het al zo ver. In minder dan 24 uur tijd zou de gehele financiële wereld en daarop volgend de wereldeconomie plat gegaan zijn. We hebben de banken gered met belastingsgeld. Er was ook geen alternatief om met een nieuw systeem van start te gaan. Vandaag is de hoeveelheid geld (schuld) zo groot dat van een redding geen sprake meer kan zijn. De bevolking zou ook in opstand komen. Er zouden nog veel meer gele hesjes op straat komen. Maar nu kennen we wel al 10 jaar Bitcoin en zijn broeders…

 


Het plan van “the good guys” (bekijk eens deze video: Q - We are the plan : https://youtu.be/MRtEgdgj_XQ) zou ook bevatten dat na de crash de bevolking via het stelsel van de sociale zekerheid Bitcoin toegewezen krijgt. Satoshi Nakamoto, de ontwerper van Bitcoin, heeft nog een miljoen bitcoin op zak die gebruikt zouden kunnen worden om iedereen terug op gang te brengen. Beurzen en exchanges zullen dan 1 op 1 assets verhandelen en geen “papieren” derivaten zoals nu. De prijzen van deze assets (aandelen, obligaties, goud, zilver, crypto’s) worden op dit ogenblik bepaald door enkele grote malafide spelers (zoals JP Morgan) met een muisklik. Op dit ogenblik stappen grote financiële partijen in de crypto-wereld. De prijs wordt naar beneden geduwd zodat ze massaal crypto’s kunnen inslaan. Bijzonder triest om te zien dat de gewone mens pas instapt als de prijzen de pan uit swingen en een afkeer hebben van alles wat spotgoedkoop is. "Buy low, sell high” lijkt enkel weggelegd te zijn voor de professionele geldwolf. Nochtans wijst alles in de richting dat crypto’s de toekomst zijn. Op de onlangs afgelopen meeting van de G20 in Argentinië werd beslist om crypto’s te reguleren en te taxeren. Vanaf 2020. Dat betekent dat crypto’s een wettig, dagelijks betaalmiddel zullen zijn en dat er winsten zullen kunnen belast worden. Ook VISA is nu betrokken in het crypto-verhaal en installeert nodes in het Lightning Network. Dat betekent dat je in alle verkooppunten waar je nu met VISA kan betalen, zal kunnen betalen met crypto’s, gekoppeld aan jouw VISA-kaart. In een fractie van een seconde !

 

Mijn opzet is het behouden van koopkracht. Dus eerder een verzekering tegen het verliezen van jouw koopkracht dan speculeren om winst te genereren. Daarom zijn goud, zilver en cash van groot belang. Een portefeuille crypto’s ook, maar we weten dat dit nu nog zeer speculatief is. Op de lange termijn stijgen crypto’s echter in waarde/koopkracht en ze nemen zo goed als zeker het fiat-geldsysteem over. Ik blijf er bij: zorg dat je nu al een portefeuille aan crypto’s hebt en leer er ook mee werken. Ik plan vanaf maart 2019 terug workshops om zelf jouw crypto’s te beheren, alsook workshops om te betalen en betaald te worden met crypto’s. Met mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Dat zal passen binnen een marketing-plan om nog meer mensen aan te sporen vertrouwd te worden met deze nieuwe vorm van geld.

 

Kan je vandaag winst creëren door dagelijks te traden met crypto’s ? Zo lang de financiële wereld draait zoals ze nu nog draait, kan je inderdaad winsten genereren op korte termijn. Maar dat is niet aan mij besteed. Het bezorgt je slapeloze nachten of je zou het moeten uitbesteden aan een bedrijf zoals Cryptohuis. Maar het risico op totaal verlies is naar mijn mening te groot. De totale crash kan elk moment uitbreken. Zowel "the good guys” als "the bad guys” willen het einde van het fiat-geld van vandaag en overgaan naar een crypto-currency wereld. The bad guys willen daarbij een totale controle op alles en iedereen met gecentraliseerde blockchains onder hun toezicht. The good guys willen een gedecentraliseerd systeem met een correcte handel zonder controle van bovenaf maar geautomatiseerd in de software.

 

Op 7 januari 2014 kocht ik mijn eerste Bitcoin. Aan €680,-. Ik was ook lid van menige organisatie die een alternatief bood voor het huidige corrupte geldsysteem. Ik sta nog steeds voor de volle 100% achter deze initiatieven. Helaas lijken ze allemaal na 5 jaar nog steeds ver af te staan van een algemeen geaccepteerde manier om goederen en diensten te verhandelen. Behalve Bitcoin. Wie deze wereld volgt weet dat er steeds meer partijen zijn die zich met crypto’s inlaten. Om het even wat de koers van Bitcoin ook is. Het feit dat er een bitcoin-winkel gestart is in België geeft aan dat ik met Nimva als Bitcoin-helpdesk op het goede spoor zit. Toch blijft het voor mij een zoektocht om een goeie marketing op poten te zetten en mijn klantenbestand uit te breiden. Maar daar werk ik aan. Elke dag !

 

Met genegen groeten,

 

 

Geert

 

Reacties of uitschrijven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vorige mails zijn terug te vinden op de blog van www.nimva.be